Om evidensbasert psykologi

Psykologi er, i prinsippet, en vitenskap. Det betyr at metoder som psykologer bruker – både når psykologer designer brukergrensesnitt i datamaskiner eller kontrollpaneler i kjernekraftverk, når de hjelper til med å velge ut hvem som skal få en jobb eller bemanne et team, eller når de virker som terapeuter – bør klientene forvente at psykologen bruker de beste metodene som er tilgjengelig.

Grendel evidensbasert psykologi forplikter seg til å være oppdatert innen alle aktuelle fagfelt hvor det ytes bistand, og i den grad det er mulig, å bruke metoder hvor effekten er kjent og utprøvet.

Evidensbasert metode betyr at metoden blir valgt med utgangspunkt i det aktuelle problemet. Ingen metoder er evidensbasert i seg selv. Å arbeide evidensbasert betyr til enhvert tid å bruke den metoden som har best dokumentert effekt på det aktuelle problemet.

🙂

Print Friendly, PDF & Email
By |2017-03-18T21:55:42+01:00March 18th, 2017|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Psykolog. Science fiction-fan siden før jeg kunne lese. Mac-bruker siden 1984. Jobbet med IT-teknologi og -kultur i Veritas i fem år. Startet og ledet prosjektet som førte fram til DNVs sertifikat for brukere av arbeidspsykologiske tester. Daglig leder i Grendel evidensbasert psykologi. Leser science fiction og fantasy, hører på prog-rock, liker katter og whisky. Samboer, fire barn, bor ikke på Nesodden. Se ellers https://www.grendel.no/.

RSS Grendel leverer personlighetstesting til «Sånn er du på NRK P2»

  • Sånn er du: Atle Antonsen
  • Sånn er du, Camilla Stoltenberg
  • Sånn er du, Kristin Clemet
  • Sånn er du, Marte Michelet
  • Sånn er du, Astrid Uhrenholdt Jacbosen