Med team men­er vi i denne sam­men­hen­gen både led­er­grup­per, pros­jek­t­grup­per og andre områder hvor men­nesker arbei­der sam­men mot et felles mål, mer eller min­dre avhengige av hveran­dre.

Tea­m­analy­sen vår kan brukes på minst to måter. Den ene er å ta et eksis­terende team, finne teamets styrk­er og svakheter i måten det er satt sam­men på og arbei­der. Slik kan teamet få økt bevis­s­thet rundt hvor­dan opp­gaver bør forde­les, hvilke opp­gaver det er spe­sielt gode på, og hva man bør se etter av egen­skaper hos men­nesker som skal til­føres teamet.

Den andre måten er å mod­ellere team som skal settes sam­men. De aktuelle kan­di­datene til å delta i teamet besvar­er et spør­reskje­ma. På bak­grunn av dette kan man mod­ellere de mulige sam­menset­nin­gene av teamet, og få kunnskap om hvilken sam­menset­ning som er mest heldig vur­dert opp mot en job­b­analyse.

Tea­m­analyse er alt­så nytt­tig både før et team skal settes sam­men, og etter at teamet er satt sam­men. Vi anbe­faler at det gjøres en tea­m­analyse av led­erteamet før led­er­still­inger besettes, og i andre sam­men­henger hvor den nyansat­te skal være del av en gruppe eller team.